Γιατί να βάλω φίλτρο νερού στο σπίτι μου


Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, καθώς η παρουσία χλωρίου στο νερό που πίνουμε έχει συνδεθεί με πολλές και σοβαρές καταστάσεις. Επίσης, καθώς το νερό περνάει μέσα από τα παλιά συστήματα της ύδρευσης, έχει σαν αποτέλεσμα να καταλήγουν στο ποτήρι μας μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών, σκουριές και βρωμιές. Ο λόγος επομένως που κάνει απαραίτητη την εγκατάσταση φίλτρου νερού, είναι για να απαλλαγούμε από το χλώριο και τις βλαβερές ουσίες.

Το βρασμένο νερό εξουδετερώνει το χλώριο στο νερό αλλά δεν εξουδετερώνει τις υπόλοιπες βλαβερές ουσίες όπως τη βρωμιά, τη σκουριά και τα μικροσωματίδια που υπάρχουν. Επομένως μόνο το φιλτραρισμένο νερό μας παρέχει ασφάλεια και μας προσφέρει υγεία.

 Πόσο ασφαλές είναι το νερό του δικτύου στην Ελλάδα?

Το νερό του δικτύου της Ελλάδας θεωρείται πόσιμο και ασφαλές καθώς χλωριώνεται. Το ίδιο το χλώριο όμως είναι επιβλαβές για τον οργανισμό μας, όπως και το παράγωγό του το χλωροφόρμιο, και είναι αυτό κυρίως υπεύθυνο για την άσχημη γεύση και μυρωδιά του νερού. Επίσης το χλώριο δεν μπορεί να απομακρύνει όλες τις βλαβερές ουσίες από το νερό όπως τον μόλυβδο που ανήκει στην κατηγορία των βαρέων μετάλλων, τα άλατα, το αρσενικό ή και τα νιτρικά. Γι'άυτό λοιπόν αναλόγως την κάθε περίπτωση επιλέγουμε κ το κατάλληλο φίλτρο. π.χ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουμε ανεβασμένα επίπεδα μολύβδου  .ΣΕ κάποιο νησί μπορεί να έχουμε  νερό που να είναι υφάλμυρο....κτλ.

Πώς να Επιλέξω το Σωστό Φίλτρο Νερού σε Δύο Βήματα

Τοποθετώντας ένα φίλτρο νερού στο σπίτι σας είναι πιο οικονομικό σε σχέση με τα εμφιαλωμένα και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Εάν επιλέξετε το σωστό φίλτρο νερού, θα μειώσετε ή θα αφαιρέσετε τελείως τις βλαβερές ουσίες που σας ενδιαφέρουν.

Σχόλια